Søkøer i Crystal River

I dag skulle vi heller ikke køre videre, men havde tid til at se om vi kunne finde søkøer. Da vi vågnede til morgen regnede det, så de sorte skyer der trak ind over i aftes, gav også vand i løbet af natten og morgenen.

Hen på formiddagen stoppede regnen, og vi blev enige om at køre 15 km nordpå til Three Sisters Spring ved Crystal River, da vi dagen før havde fået at vide, at der ikke var set søkøer i Homosassa men i Crystal River. Vi fandt hovedkontoret og parkerede bilen og købte billetter. Vi nåede lige at smøre en madpakke til pigerne inden Trolley’en (en lille bus) kom og hentede os. Den gav også lige en lille byrundtur, inden vi kom derud. 

Da vi kom derud var vi heldige at der lå 3 søkøer ind i “Pretty Sisters spring”. 2 voksne og en unge. Ca. hver 3 min. kom de op og trak luft. En af de frivillig der går rundt derude fortalte, at de kan holde vejret i op til 20 min. Han fortalte også, at der for ca 1 måned siden havde været ca. 200 søkøer, så de nærmeste lå i lag, men nu var vandet blevet så varmt i den Mexicanske Golf, at de er søgt der ud for at finde føde. Vi læste også, at søkøerne ikke tåler koldere vand end 68 fahrenheit i længere tid, og derfor svømmer de ind i Springs’ne, da vandet her altid ligger på 72-74 fahrenheit. Længere ude af boardwalken/gangbroen lå der også en søko. Da vi havde stået og kigget ligget gik vi en tur ad gangbroen og hen langs vandet. Vi så en enkelt fugl vi ikke havde set før, en hejre af en slags. Længere ude kom vi til at stå og kigge ud over vandet, og så kom der lige en søko op for at trække luft. Vi spottede ydeligere 2 stk. i den her River, hvor husene ligger lige på den anden side.

Vi gik tilbage, og fik lige en enkelt snack, inden bussen kom og hentede os igen. Vi stod af inden i den gamle bydel, hvor jeg havde spottet en restaurant da vi kørte den anden vej, Smokehouse BBQ, så der måtte vi ind og have frokost. Der duftede simpelthen så godt af grill og røgede ting da vi kom ind. Rasmus og mig delte en “Sampler” menu, hvor vi fik 4 forskellige slags kød, Farfar fik en ordentlig portion BBQ nachos, og Farmor fik en burger. Sara faldt i søvn i klapvognen mens vi spiste, og det lykkedes at spise færdig og gå videre uden at hun rigtig vågnede, så Anne kunne nå en god tur på legepladsen og Farmor og Farfar som frøs lidt, gik tilbage i vognen og tog sig en middagslur. Da Sara vågnede kørte vi tilbage til campingpladsen hvor Anne fik kørt lidt på løbehjul og vi var oppe og kaste med hestesko. Anne og mig nåede også lige en tur ned til vandet, hvor solen var ved at gå ned, så der var de flotteste farver. Til aften har vi spist inde i vognen, da det var for koldt til at sidde ude, og et enkelt spil Partners blev det også til. Status er af Farmor og mig har vundet 3 gange, mændene 1 gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.